Tuesday, June 12, 2007

Seminar Undang2 Perbankan Islam 2007

Seminar sehari ni dibuat dkat grand cont dkat astaka tu. banyak profesional2 yang hadir. rasa bangga gak seposen.ni rumusan yg boleh dibuat tentang seminar ni

1. kertas kerja yang menarik, up-to-date
2. banyak lawyer datang, best gak tunjuk muka
3. percubaan cari sugar daddy oleh kitorang gagal (haha)
4. pembentang drpd bank negara, uia, ukm, dan dari tetuan hisham, sobri & kadir KL
5. student2 digalakkan utk major dalam islamic banking
6. islamic banking tersangatlah global, lawyer2 m'sia byk keja kat luar negara
7. banyak lawyer syarie kat msia dijemput keja kat spore
8.spore tgh cari pot jgak, nak celen msia
9. msia negara pertama yg meng'akta'kan islamic banking dengan adanya BAFIA
10. makan banyak, dpt beg, lanyard, pen, buku dan macam2 lagi
11. lecturer2 dh byk bersusah payah utk ni
12. aku nak jadi lawyer bank suatu hari nanti?ntah la, tgk dulu


Cuti Yang Lama...

Cuti yang lama...tapi tinggal lebih kurang sebulan lagi. meh2 sama2 kita buat pengkajian...apakah yg telah aku lakukan sepanjang cuti ini

1. aktiviti harian biasa (i.e. makan minum tido mimpi mandi semayang)
2. pegi dan amik adik dari skolah (fyi, skrg diambil alih oleh mizi)
3. menonton televisyen (e.g. spongebob setiap hari)
4. bermain msg (rutian harian, sama taraf dengan makan)
5. kerja sebagai tukang taip (aii...bila nak habis ni)
6. pegi seminar (baru satu je, best tapi xpaham.lawyer2 bertauliah je yg paham)
7. internet (mcm2 benda dah aku tgk)
8. baca buku (time kasih kpd dekan law um..dr khaw lake tee.huhuuu...sadis)
Q: adakah aku telah berjaya meng upgrade kan diri dengan perkara2 di atas?
A : ntah le.sket2 kot