Wednesday, November 26, 2008

Dragonball the Movie

Yuck...is this really it?that sux.since when Goku's eyes turn green.by the way, yamcha and mai - who are they

http://www.firstshowing.net/2008/10/03/full-dragonball-teaser-trailer-hits-as-well/

I Hate Crazy Frog!

x suke! x suke! x suke! i hate crazy frog!dah la xpakai seluar.i hate the way it looks, i hate the songs, i hate everything about it.don't even want to put it's pic here.yuck~

Makan Strawberry Lagi

semalam aku try strawberry dengan aiskrim pulak

nampak sedap kn?sbnrnya x pun.amatlah menyusahkan bila nk mkn coz coklet nye dah keras..dont' try this at home...haha

kenapa coklet yg aku cairkan dgn cara boil jadik cepat keras ek?camane ye.agaknye sbb aku guna coklat masakan.pasni try coklat cadbury la pulak,tgk jadi cane

Tuesday, November 25, 2008

Azam Aku

Inilah azam aku semasa berat aku 20kg..







ni pulak jadual waktu aku ketika itu...


Monday, November 24, 2008

Strawberries

Yummy~ i can't resist a strawberry when i see one. crazy about it!but strange enough, i don't like strawberry ice cream.rasa macam ubat demam..yuck
strawberries contain vit C more than apples, bananas and even oranges.here's some nutrition info(for a cup of strawberry: 8-10 )
- Protein 1 g
- Fat 0.6 g
- Carbohydrates 11 g
- Sugar 7 g
- Fiber 3.5 g

- Iron 0.6 mg
- Sodium 2 mg
- Calcium 22 mg
- Phosphate 30 mg
- Riboflavine 0.1 mg
- Vitamin C 85 mg
- Potassium 240 mg
- Zinc 0.2 mg
- Niacin 0.4 mg
- Vitamin B6 92 mcg
- Folate 34 mcg
Pendek kata, kalo makan strawberi tetiap hari jadi sihat dan kuat (sebab boleh kurangkan risiko kanser dan sakit2 berkaitan jantung) dan lambat naik kedut sebab ada kolagen.sangat seswai untuk student sebab boleh juga menguatkan memori,so senang nak hafal kes.kepada yang amik subjek dengan dr baha sem depan apa lagi makan strawberi banyak2.kajian mengatakan(cewah2 mcm Fadhilah Kamsah) strawberi mempunyai antioksidan yang paling tinggi antara 1000 makanan(makanan ape aku x tau).memang rugi ar kalo tak makan, Maha Kuasa Tuhan menciptakan buah yang kecil dan comel dan sedap (setengah orang kata masam tapi aku suke hahaha) tapi mempunyai seribu khasiat.

Cara nak menikmati strawberi.
1. beli kat kedai


2. harganya rm6.99 untuk 200 gram macam yang tercatit di sini


3. pastikan xde yang berkulat.kalau ade sebijik yang berkulat, cepat2 asingkan sebab nanti berjangkit. strawberi yang bagus warnanya merah gelap, tapi tak lebam2 sangat.jangan beli yang rapat2 dalam kotak macam yang jual kat mydin, nanti cepat rosak. kalau taknak makan lagi,asingkan yang dah berkulat n simpan lam peti ais macam ni

4. Cairkan coklat masakan dalam air mendidih pastu celupkan strawberi macam ni


5. n then makan~ sedapnye~

Kalau malas nak beli kat kedai dan cairkan coklet, beli je strawberi kat booth2 chocolate fountain. tapi mahal sikit la, dalam seringgit sebijik kalo beli satu cup (12 bijik)->harga kat sogo. kalo kat mydin mall k.trg murah sket tp x syok ar tak best makan sikit.

Enjoy~

Evening Primrose Oil

I was with a friend one day (liyana laslie) we went to Guardian pharmacy and she bought this. She said it's very good, can keep that senggugut pain away. My Umi used to buy this too. Today i decided to buy, and searched about it in the internet. It turns out that it's true ( not that I'm saying that Liyana lied or anything-just to check things out.sorry pal!). I'm so surprised it was even called 'The King's Cure All'.whoa-amazing!so, just to share with u guys, ops girls i mean..it's a good cure for women.apart from keeping that pms away, it can also cure asthma, obesity, allergies and all the blablabla-i-don't-know-medical-thingy.read for yourself,

-increase the desirable anti-inflammatory prostaglandin E1 series
-help restore the gastrointestinal lining & heal ulcerations (improving nutrient absorption & food intolerance)
-help with autoimmune diseases (including Lupus and Crohn's disease)
-benefit fibrocystic breast disease
-benefit diabetic neuropathy
-reduce symptoms of alcohol withdrawal and help prevent liver & central nervous system damage from alcohol
-potentiate insulin effects
-increase feelings of well-being


Go get one! I already have mine. See ~

Make sure that u buy Safwa-coz it's Halal. All cure is from Allah....

Aku Hairan

Aku melihat seorang budak itu yang bernama jaja main game setiap hari. yang aku pelik game tu macam takkan menang je.dah bertahun2 dia main game yang sama.ish3.cenggini la rupe gamenye

44 Days Holiday

Assalamualaikum pembuka bicara.cewah2

bestnye aku berholiday selama 44 hari dan hari ini ialah hari yang ke 17.nyam2 senorotnye bercuti.sekarang baru terasa nikmatnya coz sblm ni seperti yang aku war2kan, aku buat esaimen untuk org len.dah selamat dihantar 2 hari lepas.KZ kata org tu nak bayar RM100 untuk aku n cik Nabila Huda.jadi aku dapat rm50 sem depan bolehla guna wat makan2.

sebut pasal makan ni, beberapa hari yang lalu aku telah dijangkiti penyakit keracunan makanan (berjangkit ke wahaha).pengajaran buat saya dan juga anda semua, jangan makan makanan yang terdedah di tepi jalan terutama keropok lekor atau keropok goreng.fishball juga tak terkecuali ye.yang peliknye cik Nabila tak kena pulak.ish2 kebal betul perutnya