Saturday, December 20, 2008

Assc Prof Syed Ahmad Alsagoff

tetiba aku letak posting pasal dia.aku sangat admire dia, sangat baik tak pernah marah pon.kalo nampak dia sejuukkk je hati.tapi sekarang dia xde kat aikol (dengar2 pegi tabligh kat UK).setiap kali kelas dia akan baca satu hadis, insaf siyut.klik sana klik sini tetiba aku jumpe motivational quote yang dia pnah sebut lam kelas

Early to bed and early to rise, makes a man healthy, wealthy, and wise.

Tido awal dan bangun awal.katanya otak kite ni macam span, kalau dah penuh air xkan serap masuk.bila pagi, otak fresh, macam span kering boleh la serap air banyak.

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

ada satu hari tu:

[sir tulis no 1 kat white board]
sir : ni berapa
budak : satuuuu~

[sir tambah kosong jadi 10]
sir : ni berapa
budak : sepuluh~

[sir tambah kosong lagi jadi 100]
sir : ni berapa
budak : seratus~

[sit tambah lagi kosong jadi 1000]
budak (otometik jawab sir x tanya pon) : seribu~

[sir tambah lagi kosong dan kosong dan kosong dan seterusnya kosong]
budak : sepuluh ribu~ seratus ribu~ satu juta~ sepuluh juta~ satu bilion~ sepuluh billion~

1 000000000000000000000

-tetiba semua jadi konfius banyak sangat kosong (bdak law lemah math ngeh ngeh)-

sir : kalau saya buang no 1 ni, jadi berapa

000000000000000000000

budak : kosong~

sir : nombor satu ni ibarat semayang.kalau no satu ni tak ade berapa banyak kosong kat belakang tu pun tak bermakna.kalau berapa banyak buat baik pun tapi tak semayang...gitu la ibaratnye
budak : [insaf]

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

-ni baru sikit yang sir bagi...banyak lagi,tiap2 kali kelas sir bagi motivasi.
-aku rasa bersalah, aku janji nak tolong sir review balik buku contract tapi sebab sibuk (n yam pun x sehat masa tu) aku delay je.last2 sir xde dah kat aikol.sob2...

*arahan 1 : tukar perkataan budak kepada budak kelas aku
arahan 2 : tukar perkataan dia/sir kepada Assc Prof Syed Ahmad Alsagoff
arahan 3 : tukar semua cerita di atas kepada Bahasa Inggeris

-disebabkan sir aku terbayang sayap-sayap malaikat kat bawah tapak kaki aku setiap kali pegi kelas

2 comments:

simpleyetstylish said...

komen ko sama dgn bising...merepek btol..tp sir ade mengajar tort II sem ni,nk g jumpa die ker?~

rai said...

aku ingat mau jumpe die, mintak maap pasal buku contract tu.n nak tanya die still perlukan servis kite ke x.

-ah ape air laici ni x sedap langsung