Sunday, January 25, 2009

Pilihanraya Kampus

Hadiah-hadiah yang aku kutip:
  • poster (biase la tu...last2 buang)
  • sticker (gambar muka calon, aku tampal merata2)
  • buah oren (xmkn pun takut ade melamin.dari china la katakan.dah buruk kat bilik)
  • chopstick (nape atiqah punye lg cantik)
  • sikat (kecik je.boleh wat sikat kucing je)
  • pembaris (siap decorate dengan renda2.tp bdak law nak buat ape pembaris)
  • flyers (yesss org tu mengata org ni mengata itu sudah pasti)
  • sms (suh undi mr x n mr x)

manifesto2

  • tambah tender cafe (kalo besarkan cafe terus ape salahnye.or agak mustahil??)
  • letak suggestion box (nak buat ape kalo xde tindakan)
  • kurangkn harga mknn (tapi kalo mknn same pun naik loya jgk tekak)
  • meningkatkan ke-intelligence-an student (x logik!)

yang aku nak tp xde org wat manifesto ni:

  • atm machine kat aikol.econs ade nape aikol xde(yang kat library tu slalu rosak)
  • tempat mkn yang besar dan best mcm econs...aku dh dpt title duta cafe..aikol cafe berbau siot...sape stuju angkat tangan~
  • makanan free hari jumaat
  • nota free hari rabu
  • buku law boleh pinjam hari selasa
  • xde kelas hari isnin
  • bas free hari weekend
  • teksi free hari aku nk balik umah n nk pegi uia
  • xyah prepare tutorial hari khamis
  • xde test bulan 2
  • study week sekurang2nya seminggu
  • jarak antara exam minimum 3 hari
  • hari khamis ni xde test succession
  • hari khamis ni xyah buat keje tuto consti mr.azlan syah
  • hari jumaat ni xyah hantar assignment methods of da'wah
  • hari sabtu ni xde leadership
  • 3 hb ni xde test criminal
  • 5 hb ni xde test land
  • 6 hb ni xde test family

ha ha ha ha ha ha ha mustahil....mustahil...

-last2 skali mr mukhlis ngan miss shitah menang(wpun sherry ckp jgn tertipu dengan jnggut perang die mungkin die guna wella hahahaha)

Saturday, January 24, 2009

Untukmu Palestine



Marilah kite same2 boycott brg2 dari us


xyah la mkn brg2 nestle tu(milo, eskrim2 yg sedap tu dll)


xyah la lagi beli mekap dari maybelline n revlon tu


memang la sedap tapi berbaloi ke kesedapan tu dengan penderitaaan saudara kite kat sana


memang la cantik tapi berbaloi ke dengan parut2 luka dkt wajah kanak2 x berdosa tu


wpun skrg keadaan kat sana dah reda sikit


tapi tunjukkanlah rasa benci


rasa mual dan nak muntah dengan negara jahat tu


marilah kita sambung perjuangan salahuddin al-ayubi


walaupun sikit tapi besar maknanya


sumbanglah duit anda


walaupun anda rasa xde duit, tapi percayalah


Tuhan akan balas berlipat ganda


rezeki takkan berkurang dengan sedekah


kalau anda rasa rm10 tu terlalu banyak


mungkin ada yang x kena dengan hati anda


malulah anda untuk berpijak pada bumi Allah ini


kerana Allah sangat pemurah dengan kamu




jom kita bangunkan kembali kota Gaza


sumbanglah, bantulah mereka


doalah untuk mereka


Salahuddin al-ayubi : siapa yang dapat menakluk palestin, dialah yang menguasai dunia

sila boikot barangan ini:



Tuesday, January 20, 2009

law vs pharma

budak pharmacy buat ini:

3 obat dalam masa 3 jam
kenape 1 obat 1 jam?
sebab
nk wat calculation ag
nk wat write-up ag
nk timbang tu timbang ni
buat agar-agar
kenapa?
utk kaji diffusion coefficient of thymol blue n methyl violet


budak law buat ini:

menanya soalan2 ini....
apakah itu life?
apakah itu death?
apakah itu human being?
adekah budak berkepala dua dikira sebagai human being?
cara-cara nak pukul orang
bagi mati pucuk
butakan mata
bagi pekak
cabut tangan atau kaki
rosakkan tangan atau kaki
bagi senget muke atau kepala
bagi patah atopun bagi retak tulang
belasah sampai membahayakan nyawa atau kecederaan yang teruk sampai xleh menjalani kehidupan normal selama 20 hari

-belajar banyak sangat pun xleh jugak

-esok kelas sejam je hoyeh hoyeh

Thursday, January 15, 2009

Boycott!

di kala aku n the geng (atiqah n rai fan club.haha poyo je) edar2 handbill utk boikot barang US:

makcik : boycott?what is it?
nora : it means u don't have to buy these things
makcik : uuuu
nora : coz the money will go to israel
makcik : aaa ok

[jangan main2 makcik cafe kat sini terer speaking woo...tukang repair kasut bawah tangga pn speaking lagi fluent dari aku.malu siyut]

Wota...wota...

13/01/2009 9:50:17


slm.tadah air mlm ni.lori sawit tblik.minyk msuk sg..loji air dittp.da announce kt tv uia akn xd air tp xtaw bpe ari.spread ths..

[aku : ah...ye ke.alamak....]

[tahap kebolehpercayaan : 50% .lalu aku forward sambil tambah- Rai:ni adalah msg angin xtau btul ke x]


respon:

rai, ika rumate ada pn ckp xd air

orait,Rai!tenkiu!

sungai mane weh

ooo..yeke..?biar betul..xtau plak..

uihh prob bsr ni..ko tgk kat tv ke

patut la byk sgt angin hr ni

terima kasih.memang dah tadah air tapi baldi x cukup.sahih ke news ni?sebagai law students kita kena ada authority ;p

thnx.sape ni ye.

maklumat-maklumat terbaru:

zi ty dh spupu zi hk keje kat syabas.mmg xdok air esk tp ye wat asuk air.lau nk slmt spare jela air

[tahap kepercayaan : 60%]

ok la tu..cuti la kta nnt...sblm ni 2 mgg cuti emergency minyk tumpah.haha...

[ah...berita baik.tetibe aku hepi plak.tahap kepercayaan: 70%]

btl la rai..k.su tgk bite td..acdnt kt hway karak..2 adop air..k.su dup luo lenim.adop mslh air..hu3

[tahap kepercayaan : 80%]

yeah.mari kita ramai2 cuti sempena xde air.haha

[tetibe ade announcement : to all residents of mahallah halimah please be informed that there's a problem with the water supply.kepada semua penghuni mahallah halimah....kemungkinan esok...akan ada masalah dalam....water supply(kih3)....]

[tahap kepercayaan : 100%]

---n then hari ni semua mahallah xde air(syabas hantar air tong demi tong) kecuali mahallah halimah n mahallah maryam.aku mandi syuuuu~ syuuu~ best gle.(ish x baek riak karang xde air plak malam ni--

n yang paling best...announcement dlm myiium

'the water supply interruption has come to a crisis stage......all classes to be conducted on friday should be postponed.all students may leave the campus today till sunday.....bla3'

that's the way i like it.everybody come on.i like it.[dance dance]
it's a blessing in disguise...macam tau2 je aku malas

-setakat ni mahallah aku masih ada air.jemput la datang mandi.sila bawak tuala sabun syampu ubat gigi berus gigi pencuci muka sendiri ye.

Saturday, January 03, 2009

Ganjil 2009

berikut ialah soalan2 ganjil yang telah ku temui

ganjil 1

-di kiosk mahallah-
aku : saya nak beteri size ni
orang kedai : nak buat ape?

ganjil 2

-jam 7.40 pagi di tepi jalan raya tepi hs-
orang itu : nak gi kelas ke?
aku : a'ah
orang itu : kelas kul bape
aku : kul 8

ganjil 3

-kedai mamak di hs-
liyana : kuetiau goreng ayam satu
mamak : ayam takde
aku :megi goreng ayam satu
mamak : megi goreng ayaammmmm~ [jerit pada kawannya suruh masak]

ganjil 4

-di bilik nabila-
[mutia menghulurkan air tin yang tertulis 100PLUS kepada nabila]
nabila : air ape ni
mutia : 100 PLUS

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

Aku Terkena 2009

atiqah : weyh kalo aku x keluar aku nak buat pe kat bilik, bosan la
aku : tengok la cd, rumet umie ade banyak cd.cd korea ade, jepun ade
atiqah : aku baru beli cd semalam
aku : haaaah cd ape
atiqah : cd ceramah