Wednesday, May 27, 2009


Hasbunallah wanikmal wakil

Nikmal maulana waanikman nashir


Bila hati gelisah

Tak tenang, tak tenteram

Bila hatimu goyah

Terluka, merana


Jauhkah hati ini

dari Tuhan dari Allah

Hilangkah dalam hati

dzikirku,imanku


Hanya dengan Allah

Hatimu akan menjadi tenang

Dengan mengingat Allah

Hilanglah semua kegelisahan

Cukuplah hanya Allah

Hati bergantung dan berserah diri


-aunnur rofiq lil firdaus

3 comments:

theonlywan said...

wahai rai,adakah kerepek yg best ni buatan mu sendiri?atau mungkinkah kau mengcopy paste dari mana2 sumber?sungguh tak percaya kau begitu jiwang...

n@mi@ said...

Askum, saya terjumpa blog akak lepas saya tekan next blog entah berapa kali. mula2 tak jumpa ape2, tetiba terjumpa blog dlm BM. akak blajar kat UIA eh, saya blajar di SMTG seberang jln jer. kalo UIA azan, mesti dengar...

rai said...

to theonlywan-wahai zie aunnur rofiq lil firdaus tu nama penuh opick.ni lagu die la kuang3.mana mungkin dapat ku nukilkan benda alah ini.hanya makan kerepek yang kureti.
to namia-mekasih sbb singgah.singgahanmu itu amat dihargai.ooo~dengar ek azan masjid uia kat luar.kite duk dalam pun dengar tak dengar je.time subuh je dgr sebab diam tu pun sayup2